vineri, 11 ianuarie 2019

Nº 10.Mediatoarea InterStelară - TEHNICI DE MEDITAȚIE ALE CĂLUGĂRIȚEI DIN PĂDURE


   PASUL 1: CADRU, POSTURĂ, CÂND, DURATĂ.

1. CADRU

   Poate v-ar place să aveți un cadru special pentru a practica meditația: un loc special în dormitorul dvs. sau în sufrageria dvs. Așezați-vă confortabil.

   Menține-ți simplitatea la început și folosiți indiferent ce aveți în casă: un scaun, un fotoliu ... un prosop gros sau o pătură pe podea, și una sau două perne vor fi suficient de bune deocamdată.

   Mai târziu, dacă veți decide să continuați, s-ar putea să vă placă să cumpărați o saltea tradițională numită ZABUTON. Este făcută din bumbac, capoc sau lână vegetală și vine cu o pernă rotundă sau semi-rotundă numită ZAFU. Ați putea să procurați, de asemenea, și o băncuță de meditație, numită SHOGGI.

   Toate sunt construite special și făcute manual și folosite în mod tradițional pentru a practica meditația. Ele vin în multiple culori, forme și grosimi și sunt portabile. Purtați haine confortabile ... nelegate la centură, scoteți-vă încălțămintea, deconectați-vă telefonul, internetul și asigurați-vă că nu vă va perturba nimeni.

Acest loc este sacru acum.


2. POSTURA

   Dacă folosiți un scaun sau un fotoliu, stați nemișcați, picioarele pe sol și paralele,  amplasați-vă mâinile în poală, palmele în sus, una deasupra celeilalte, cu vârfurile degetelor mari atingându-se. Lăsați bărbia un pic în jos, închideți-vă ochii .

   Dacă alegeți o poziție cu picioarele încrucișate, picioarele pot fi încrucișate în interiorul poalelor sau către exterior, întoarse către spate, sau ambele picioare pe o parte.

   Așezați-vă mâinile în poală, palmele în sus, una deasupra celeilalte, cu vârfurile degetelor mari atingându-se, înclinați-vă bărbia un pic și închideți ochii.

   Primul lucru pe care să-l faceți este să încercați să găsiți cea mai bună poziție posibilă pentru voi, apoi găsiți-vă punctul de focalizare (PASUL 3) și aflați ce e de făcut. Preferați confortul.

   Puteți medita în timp ce stați ... mergeți, mâncați, beți și în timpul activităților zilnice,  indiferent ce faceți ... indiferent unde vă aflați.

3. CÂND

   Când vă treziți, înainte să vă începeți ziua sau seara înainte de a merge la culcare. Încercați să aflați cum se simte "în interior" pentru a vedea cum reacționați și să vă găsiți calea.

   Luați-o ușor la început: încercați pentru 5 - 10 minute, de două ori pe zi. Când vă simțiți pregătiți, 15 - 30 de minute, de două ori pe zi.

PASUL 2 * GĂSIȚI-VĂ PUNCTUL DE CONCENTRARE

   Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este foarte simplu. Deveniți conștienți de respirația dvs. Inspirați. Expirați. Respirați natural și urmăriți mișcările inspirației și expirației până ce le puteți simți cu claritate.

PRIMUL PUNCT DE FOCALIZARE: PIEPTUL TĂU

   Urmăriți mișcările pieptului dvs. pe măsură ce respirați. Când inspirați, pieptul dvs. merge în sus ... Când expirați, pieptul dvs. revine la loc. Amplasați-vă atenția pe punctul pe care simțiți să vă focalizați cel mai ușor. Va deveni punctul dvs. principal de focalizare. Ar trebui să-l alegeți și să continuați să respirați normal.

   Dacă este dificil să-l simțiți, amplasați-vă ambele mâini plate pe stomac în timp ce respirați. Când veți simți cu claritate respirațiile dvs. ce intră și ies, realizați o notare mentală cu ... inspirația ... sau ridicarea ... când inspirați ... și expirarea sau căderea, când expirați. Nu șoptiți cuvintele. Trebuie doar să faceți o notă mentală a mișcării.

AL DOILEA PUNCT DE FOCALIZARE : NASUL TĂU

   Observați mișcările aerului atingându-vă nările, când respirați. Găsiți locul unde aerul vă atinge pielea pe nara stângă, nara dreaptă sau ambele, când inspirați și expirați. Poate fi de asemenea pe buza superioară din zona oricărui obraz, în jurul nasului, sau pe bărbie. Când ajungeți să simțiți aerul cu claritate atingându-vă pielea, amplasați-vă atenția, pe punctul unde este cea mai puternică.

   Apoi făceți o notă mentală pe "inspirație" și pe "expirație" sau pe "atingere". Din nou, nu este nevoie să șoptiți cuvintele, iar notele mentale trebuiesc făcute în timp ce se petrece mișcarea. Încercați să simțiți senzațiile corporale de presiune ... (în abdomen) sau atingerea (la nas).

   Pentru începător este o metodă foarte eficientă să-și dezvolte atenția, concentrarea și înțelegerea. Din moment ce atenția dvs. și puterea de concentrare sunt încă slabe, ați putea găsi ca fiind dificil să vă mențineți mintea pe fiecare mișcare de ridicare și cădere succesive  (din FOCUS 1) ... sau la contactul cu aerul și pielea (din FOCUS 2), așa cum apar. Pur și simplu țineți-vă mintea asupra lor și observați-le.

   Fiți conștienți doar de mișcările fizice. Încercați mai întâi FOCUS 1 și FOCUS 2 ... cât de mult timp aveți nevoie să le simțiți. Puteți să mergeți înainte și înapoi între două puncte de focalizare până ce unul se simte mai confortabil decât celălalt.

   Ar putea lua ceva timp așa că nu vă îngrijorați dacă nu puteți să vă dați seama la început.  Ar putea să vă ia câteva sesiuni de meditație pentru a afla care dintre cele două vi se par mai confortabile.

   Voi vă recuperați viața, așa că vă rog, fiți răbdători cu voi înșivă.

PASUL 3 * FACEȚI NOTIȚE

   În timp ce simțiți mișcările respirației dvs. sau contactul dintre aer și pielea dvs. veți reuși să vă mențineți atenția asupra mișcărilor sau asupra senzației pentru ceva vreme. Dar în curând veți afla că activitățile voastre mentale reapar: gânduri, idei, imaginație.

   Când deveniți conștienți de asta, făceți o notă mentală a acestora. Dacă vă gândiți la ceva, făceți o notă mentală, gândire, gândire. Dacă intenționați să faceți ceva după terminarea  sesiunii dvs., intenționare, intenționare. Când atenția dvs. rătăcește de la "punctul" dvs.,  notați mental, rătăcire, rătăcire. Dacă vă imaginați că mergeți într-un anumit loc, notați, mers, mers. Când în gândurile dvs. întâlniți o persoană, notați, întâlnire, întâlnire. Dacă vorbiți cu acea persoană ... vorbire, vorbire. Dacă vă certați, ceartă, ceartă. Dacă vedeți o lumină sau o culoare în mintea dvs., văzut, văzut. Făceți o notă cu viziunile mentale așa cum apar, până ce dispar. Dacă vă relaxați gâtul, notați, relaxare, relaxare.

   Când vă mișcați, făceți-o încet în timp ce făceți note mentale ale mișcărilor. După fiecare notă, întoarceți-vă la punctul vostru de focalizare și începeți prin a fi complet conștienți de mișcări când respirați sau de contactul aerului cu pielea dvs.

PASUL 4 * MEDITAȚIA ÎN MERS

   Creați-vă o cale de plimbare în jurul mesei din bucătărie, unei canapele sau în jurul camerei unde vă aflați. Stați drepți în punctul de pornire ... și mergeți în cadența normală la început.

   Începeți prin a remarca ridicarea și căderea mișcărilor. Fiți complet conștient(ă) că vă ridicați piciorul și de asemenea când îl coborâți, și de greutatea acestuia. Făceți note legate de dreptul care se ridică și coboară ...  stângul, se ridică, coboară. Dreptul, se ridică, coboară, stângul, se ridică, coboară. Și în timp ce vă coborâți piciorul, remarcați senzația de greu a acestuia.

   Când puteți observa în mod clar, ridicarea și coborârea grea a fiecărui picior, apoi încetiniți-vă cadența și remarcați 3 stadii pentru fiecare pas ... 1. Ridicați piciorul; 2. Împingeți-l în față 3. Lăsați-l. Dreptul: ridicare, împingere în față, cădere. Stângul: ridicare, împingere în față, cădere. Dreptul: ridicare, împingere în față, cădere. Stângul: ridicare, împingere în față, cădere.

   Când vă ridicați din postura așezată, făceți-o gradat, notând: ridicare, ridicare. Când vă îndreptați și stați în picoare, notați asta ca îndreptare, stat în picioare. Când vă uitați aici și colo, notați ca privit, văzut.

   Când vă poziționați la începutul căii dvs. de mers, oprindu-vă, stând, atunci : Dreptul: ridicare, împingere în față, cădere. Stângul: ridicare, împingere în față, cădere.

  Când ați terminat cu meditația dvs. în mers ... și doriți să vă întoarceți la o postură așezată,  notați: în picioare, aplecare, stat ... și remarcați toate mișcările implicate în aranjarea picioarelor și brațelor dvs.

   Când sunteți așezați confortabil, întoarceți-vă la punctul dvs. de focalizare și continuați cu meditația așezată. Puteți să terminați meditația dvs. așezată cu ceva meditație în mers. Sau puteți face o meditație așezați, ceva meditație în mers și din nou, meditație așezați. Sau invers: în mers, așezați, în mers.

   Frica i-a ființă când îmi doresc să fiu într-un tipar anume. Să trăiesc fără frică înseamnă să trăiesc fără tipar. Pentru a mă deconecta de la tiparele mele, eu trebuie să le observ cu întreaga atenție a întregii mele ființe.

MEDIATOAREA INTERSTELARĂ


 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


Link alternativ :  AICI

Distribuie dacă crezi că poate fi util și pentru semenii tăi !

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem Exploratori în Hibernare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Despre conținut :

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede, cercetează + investighează și crede-te pe tine însuți.


Pentru Curioși :

"Dacă vrei să găsești Secretele Universului (Micro sau Macro), gândește în termeni de Frecvență,Vibrație și Energie ... " (Nicola Tesla)

TRADUCERI

*** Ritmul postărilor este funcție de timpul liber disponibil destinat traducerii materialelor video ***

* * * Mulțumesc pentru înțelegere * * *